1. Ustalara Özel
  2. Tarifler

Çatal Çöreği

Malzemeler

  • 1 kg un
  • 400 gr T-Özel
  • 100 gr Turyağ Krema
  • 100 gr UFA Baklava
  • 5 gr mahlep
  • 2 adet bütün yumurta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 80 gr süt
  • 10 gr maya

Hazırlanışı

1 kg un havuz şeklinde açılarak ortasına kalan malzemeleri eklenip karıştırılır. Karışım sağlandıktan sonra un ile birleştirilir. Hamur haline gelene kadar yoğurma işlemine devam edilir.
*Hamur haline geldiğinde hamurun yağını salmaması ve lastikleşmemesi için fazla karıştırılmamasına dikkat edilmelidir.
Hamur fitil haline getirilip işlenerek şekil verilir. Önceden yağlanan tepsiye dizilip üzerlerine yumurta sarısı sürüldükten sonra üzerine çörek otu ve susam serpiştirilir. Yapılan ürünler 50 derecede 30 dk. mayalandırmaya bırakılır. Hafif mayalanan ürünler 180 derecede 15 dk pişirilir.