1. Ustalara Özel
  2. Tarifler

Damla Sakızlı Kurabiye

Malzemeler

  • 250 gr Turyağ T-Özel
  • 30 gr pudra şekeri
  • 15 gr buğday ya da mısır nişastası
  • 5 gr vanilya
  • 5 gr kabartma tozu
  • 400 gr un
  • 2 adet damla sakızı (nohut büyüklüğünde-ince dövülmüş)
  • 50 gr fındık (isteğe göre)

Hazırlanışı

Öncelikle iki adet nohut büyüklüğünde damla sakızı toz haline gelinceye kadar havanda dövülerek inceltilir.

Oda sıcaklığındaki T-Özel, un, pudra şekeri, damla sakızı, kabartma tozu ve vanilya yoğrularak hamur haline getirilir.

Hamur kıvam aldığında buzdolabına koyulup 30 dk dinlendirilir.

Dolaptan çıkarılan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanarak şekil verilir.

Tepsiye dizilen kurabiye hamurlar önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika hafif çatlak görünüm kazanana kadar pişirilir.

Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri (arzuya göre içine biraz tarçın karıştırılarak) serpilir.

Notlar:
Damla sakızı fazla konulduğunda acı bir tat verebilir.

Damla sakızını önceden buzlukta dondurup sonrasında da döverek kolaylıkla toz haline getirebilirsiniz.

Kurabiyeleriniz fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğuduktan sonra sertleşecektir.