1. Ustalara Özel
  2. Tarifler

Frambuaz Mus

Malzemeler

  • 1kg süt
  • 400 gr şeker
  • 120 gr yumurta sarısı
  • 300 gr fildişi kuvertür
  • 100 gr bal
  • 300 gr pastacı kreması
  • 400 gr frambuaz püre
  • 500 gr çırpılmış şanti
  • Pastacı Kreması (Prenses Krema) için malzemeler ;
  • 1 kg süt
  • 1100 gr fildişi kuvertür
  • 170 gr yumurta sarısı
  • 525 gr Turyağ Özel

Hazırlanışı

Süt ve şekerin yarısını ocakta kaynatılır. Yumurta sarısı ve toz şekerin yarısı karıştırılır.
Kaynayan sütten azar azar yumurtalı karışıma dökülür ve devamlı olarak karıştırılarak 3 dakika daha kaynatılmaya devam edilir. Ocağın altı kapanır ve sonrasında çırpılmış şanti hariç tüm malzemeler karışıma dökülür ve karıştırılır. Bu karışım soğumaya bırakıldıktan sonra üzerine şanti ilave edilip tekrar karıştırılır.
Arzuya göre kase ya da bardaklara hazırlanan frambuazlı mus dökülür ve taze frambuaz ile servis edilir.

Pastacı Kreması (Prenses Krema) Yapılışı ;
Süt ve Turyağ Özel kaynatılır. Kaynayan karışımdan yumurta sarısına azar azar ve devamlı karıştırarak 3-4 kepçe dökülür. Üzerine küvertür ilave edilip karıştırılarak kendi sıcaklığında eritilir. El mikseri ile 25 dakika devamlı karıştırılır ve +4 derece dolapta bir gün bekletilir. Ertesi gün hazırlanan 500 gr krema, 500 gr sıvı şanti eklenerek mikserde beraber çırpılır ve uygulanır.