1. Ustalara Özel
  2. Tarifler

Kete

Malzemeler

  • Hamuru için:
  • 1 kg un
  • 25 gr tuz
  • 1 yumurta
  • 100 gr T-ÖZEL
  • 200 gr süt
  • 40 gr maya
  • İç harcı için:
  • 100 gr UFA Baklava
  • 100 gr T-Özel

Hazırlanışı

Un havuz şeklinde açılıp bütün malzemeler içine eklenerek karıştırılır. Hamur yoğrulup dinlendirildikten sonra 4’e bölünür. Sonrasında tekrar yuvarlanıp tekrar 1 saat dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta UFA Baklava ve T-ÖZEL’i eritilir. Eritilen karışımdan 1 su bardağı yağ alınıp tavada 1 bardak un ile kavurulur (isteğe bağlı olarak çoğaltılabilir). Dinlendirilen hamur merdaneyle yufka şeklinde açılıp içerisine eritilen yağdan tam yüzeyini kaplayacak şekilde sürülür. Sürdükten sonra 4’e katlanıp avuç içi ile hafif bastırılarak yaydırılır. Ek kısımları tepsinin tabanına gelecek şekilde koyulup üzerine yumurta sarısı sürülür ve çatal ile bastırılarak şekil verilir. 15 dk dinlendirildikten sonra 170°C’de fırına verilip 30 dk pişirilir.