1. Ustalara Özel
  2. Tarifler

Lebkuchen Kurabiye

Malzemeler

  • 800 gr bal
  • 200 gr kahverengi şeker
  • 300 gr Turyağ Özel
  • 200 gr toz badem
  • 1050 gr un
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı kışmış tozu
  • 1 çay kaşığı muskat
  • 1 çay kaşığı kakule
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz karanfil
  • Royal icing için malzemeler ; (Kurabiye süslemek için)
  • 500 gr pudra şekeri
  • 90 gr yumurta beyazı
  • 1 adet ıslatılmış ve eritilmiş yaprak jelatin
  • Yarım limon suyu

Hazırlanışı

Bal, kahverengi şeker ve Turyağ Özel benmari usulüyle eritilir ve sonra tüm malzemeler ilave edilip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. 2 saat 4 derecelik dolapta dinlendirilir.
Hamur dolapta dinlendikten sonra tezgahta 3 mm kalınlığında merdane ile açılır ve istenilen kalıpla kesilip fırın tepsisine alınır. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında 15 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Kurabiyeler soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak yılbaşı konseptine uygun royal icing kremasıyla süslenir.

Royal icing yapılışı ;
Hepsi mikserde yavaş devirde karıştırılır.
Dantel dekor yapmak için ise yumurta beyazı 30 gr olarak kullanılabilir.