1. Ustalara Özel
  2. Tarifler

Lokma

Malzemeler

  • 1 kg un
  • 100 gr irmik
  • 70 gr yaş maya
  • 400 gr süt
  • 150 gr Turyağ Özel
  • 120 gr şeker
  • 6 adet yumurta sarısı
  • 2 adet yumurta
  • Kızartmak için: Turyağ Fritöz

Hazırlanışı

Un ve irmik tezgahta karıştırılıp ortasına havuz açılarak bir miktar ılık süt eklenip maya ile birleştirilir. Diğer malzemeler ilave edilip hamur yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar koparılarak yuvarlanır ve kızdırılmış Turyağ Fritöz'de kızartılır. Soğuk şerbete atılır.

Servis Önerisi: İsteğe göre üzerine tarçın, susam, rende hindistan cevizi serpilebilir.