1. Ustalara Özel
  2. Tarifler

Portakallı Kek

Malzemeler

  • (48 dilim/2 tepsi için) ;
  • 17 yumurta
  • 500 gr toz şeker
  • 900 gr un
  • 100 gr pasta katkısı
  • 250 gr şu
  • 40 gr kabartma tozu
  • 450 gr Turyağ Özel (yumuşatılmış)
  • 5 adet portakal rendesi
  • Portakal Kreması için ;
  • 1kg süt
  • 200 gr şeker
  • 8 Yumurta
  • 40 gr nişasta
  • 40 gr un
  • 100 gr Turyağ Lezzet
  • 3 portakal rendesi ve suyu
  • 30 gr portakal özü

Hazırlanışı

Tüm malzemeler mikserde 6 dakika çırpılır ve istenilen kek kalıbına hamurun 2/3’ü doldurularak önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine isteğe göre sunum için üzerine portakal dilimleri ya da kreması eklenebilir.

Portakal Kreması Yapılışı ;
Süt ve şekeri kaynatılır. Kalan tüm malzemeler başka bir kapta karıştırılır ve kaynayan süt bu karışıma ilave edilir. Tekrar ocakta fokurdayana kadar kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra mikserde çırpılır ve kekin üzerine uygulanabilir hale gelir.