Dondurma Yağları

Dondurma, endüstriyel mutfakların en çok kullandıkları, farklı ürünlerle tüketicilerine sundukları bir üründür. Dondurma ve dondurma sosu yapımında yağ, en önemli ana bileşendir. Böyle bir üründe tüketici öncelikle dondurmada kullanılan aromanın tadını almak ister. Turyağ dondurma yağları ile dondurmada yağ tadı geri plana atılır, ağızda sadece dondurmanın temelini oluşturan ürünün tadı kalır. Homojen yapıda olan Turyağ Dondurma Yağları, ürünlerin kristalizasyona karşı dayanıklı olmasını sağlar. Hızla soğuyabilmesi sayesinde dondurma kaplaması mükemmel olur ve istenilen çıtır yapı yakalanır. Dondurma yapısında uygun erime oranı yakalanır ve daha kaliteli ürünler çıkar.