Kurabiye Yapımı - Turyağ
Not Defteri
  1. Anasayfa
  2. Not Defteri
  3. Kurabiye Yapımı

Kurabiye Yapımı

Kurabiye Yapımı

Ağızda dağılan tam kıvamında kurabiyelerinizi herkes konuşsun..

  • Kurabiye yapımında kullanılan margarin oranı oldukça önemlidir. Az kullanılan margarin kurabiyelerin sertleşmesine sebep olabilir. Aksi durumda fazla kullanılan yağ ise kırılgan ve ele alınmayan kurabiye hamuruna sebep olur. Hamurun lastikleşip sertleşmemesi için de çok fazla yoğrulmamasına dikkat ediniz.
  • Kurabiyeleriniz fırında çok yayılıyorsa bunun sebebi ya hamura kattığınız yağ fazla olması yada fırın derecenizin düşük kalmasıdır.
  • Kurabiyelerinizin fırında üstü iyi kızarıyor ama altı pişmıyorsa fırın dereceniz yüksektir.
  • Kurabiyeler fırın tepsisine çok yapışıyorsa fırın tepsisinin yüzeyine ayçiçeği yağı sürülmesi gerekir. Ek olarak fırın tepsilerinin her seferinde su ile yıkanması da bu yapışmaya sebep olur. Fırına girecek olan tepsiler mümkün olduğunca az yıkanmalıdır, kullanılan tepsiler kazınarak temizlenebilir. Fırın tepsisinin teflon ya da silikon kaplı olması da yapışmayı engeller.
  • Ürün profillerinizde risk almaktan korkmayın, tüm kurabiyelerin çikolatalı olmasına gerek yok. Kurabiye hamurunuza portakal kabukları, kuru meyveler ya da farklı tahıl ya da kuruyemiş ürünlerinden ekleyerek farklılık yaratabilirsiniz.
  • Tuzlu kurabiyelerinizin lezzetini farklılaştırmak ve zenginleştirmek için ise hamurunun içerisine farklı peynir seçenekleri rendeleyip ekleyebilirsiniz. Ayrıca maydanoz, kekik, dereotu kullanımıyla da lezzeti arttırabilirsiniz.
  • Paket ürünleriniz çok erken bayatlıyor ve kokuyorsa bunun sebebi ürünlerin henüz sıcakken paketlenmesi olabilir.