Red Velvet Cake (Kadife Kek) - Turyağ
Tarifler
  1. Ustalara Özel
  2. Tarifler

Red Velvet Cake (Kadife Kek)

Red Velvet Cake (Kadife Kek)

Malzemeler

  • 4 Adet 24cm'lik Kek için malzemeler ;
  • 12 adet yumurta
  • 400 gr süt
  • 240 gr kefir
  • 450 gr Turyağ Ayçiçek
  • 30 gr yağ bazlı kırmızı boya (Ayçiçek yağının içinde çözülür)
  • 450 gr sıvı şanti
  • 800 gr toz şeker
  • 1200 gr un
  • 20 gr kabartma tozu
  • 10 gr elma sirkesi
  • 50 gr pasta katkısı
  • Pastacı Kreması (Prenses Krema) için malzemeler ;
  • 1 kg süt
  • 1100 gr fildişi kuvertür
  • 170 gr yumurta sarısı
  • 525 gr Turyağ Özel

Hazırlanışı

Yumurta, şeker ve pasta katkı mikserde 4 dakika çırpılıp üzerine diğer malzemeler ilave edilir ve 3 dakika daha çırpılır. Daha sonra kek hamuru istenilen kek kalıbına dökülür ve 160 derecede 40 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır. Son olarak krema ile keke istenilen şekil verilir.

Pastacı Kreması Yapılışı ;
Süt ve Turyağ Özel kaynatılır. Kaynayan karışımdan yumurta sarısına azar azar ve devamlı karıştırarak 3-4 kepçe dökülür. Üzerine küvertür ilave edilip karıştırılarak kendi sıcaklığında eritilir. El mikseri ile 25 dakika devamlı karıştırılır ve +4 derece dolapta bir gün bekletilir. Ertesi gün hazırlanan 500 gr krema, 500 gr sıvı şanti eklenerek mikserde beraber çırpılır ve uygulanır.