Şöbiyet - Turyağ
Tarifler
Şöbiyet

Malzemeler

  • Baklava yufkası
  • İrmik
  • Süt
  • Ceviz
  • UFA Baklava
  • Şerbeti için:
  • 1,5 kg toz şeker
  • 1 kg su

Hazırlanışı

Önce şöbiyetin kaymağı hazırlanır. 1 kg kaynayan sütün içine yavaş yavaş karıştırılarak irmik dökülür. Kaymak koyulaşmaya başladığında irmiği dökmeyi kesip soğuması için bir tepsiye boşaltılır. Baklava yufkaları 8 kat yapılıp 10 cm X 10 cm kare şeklinde kesilir. Soğuyan kaymak elde yoğrularak yumuşatılır ve isteğe bağlı olarak arasına koyulur. Kaymağın üzerine ceviz koyulup baklava hamuru üçgen şekilde kapatılıp baklava tepsisine dizilir. Hazırlanan ürünlerin üzerine tamamen kapatacak şekilde eritilmiş UFA Baklava yağı dökülür ve 180°C’de fırında 40 dk pişirilir. Fırından çıkartılan ürüne kaynamış olan şerbet eşit şekilde dökülür.